sobota, 01 duben 2023 22:45

Zpěváček Podluží 2023

Již po desáté se 26. března 2023 rozezněl náš kulturní dům krásnými slováckými písněmi v podání dětí z celého regionu Podluží. DFS Kordulka zorganizoval již X. ročník této soutěže pro děti do 15 let. 

Naší obec reprezentovali a cenu získali:

I. kategorie (děti MŠ)

Viktorie Kolářová – 1. místo

Matiia Vévoda – 2. místo

Robin Mareček – 3. místo

III. kategorie

Sebastian Herzán – 1. místo

Elena Čechová – 1. místo

Dominik Herzán – 2. místo

Celkem bylo do soutěže přihlášeno 29 dětí. Myslím, že v této konkurenci naše děti obstály výborně. Za to jim patří velké poděkování.

Celou soutěží zpěváčky doprovázela CM Matěje Kůrečky. O bříška vysílených sólistů se postaraly pracovnice školní jídelny Radka Veselská a Marie Komosná.

Průvodkyněmi celým hudebním odpolednem byly Alžběta Bařinová a Nikola Winklerová.

Soutěž probíhala pod záštitou Regionu Podluží, dobrovolného svazku obcí a Obce Starý Poddvorov, kteří tuto akci finančně zabezpečili.

Odborná porota ve složení: Veronika Stašová, Tadeáš Janošek a Jaroslav Švach, dohlíželi na výkony zpěváků, náležitě je odměnili a vybrali tři postupující do dalšího kola, do soutěže Děti a píseň Slovácka, která se uskutečnila 22. dubna ve Veselí nad Moravou a dva do soutěže Zpěváčci Slovácka, které proběhne 22. října ve Strání.

Je potěšující, že reprezentant našeho souboru Kordulka Sebastian Herzán byl vybrán do obou následujících soutěží a Elena Čechová do soutěže Děti a píseň Slovácka.

Naposledy změněno pondělí, 03 duben 2023 11:33