pátek, 20 září 2024 13:48

Výročí 200 let založení školy ve Starém Poddvorově

Sobota 7. 9. 2024 byla pro naši školu významným dnem. Slavily jsme její 200. narozeniny. Všechny významné osobnosti, včetně bývalé paní ředitelky Boženy Dvořákové a Miroslavy Hajdové, škole popřáli do dalších let hodně zvídavých žáků, motivujících učitelů a spolupracujících rodičů.

Po křestu Almanachu následoval kulturní program na tanečním placu u základní školy. Představili se zde naše mažoretky pod vedením paní Světlany Přibilové a DFS Kordulka pod vedením paní Miroslavy Hajdové a za doprovodu cimbálové muziky Matěje Kůrečky.

Součástí oslav byla výstava věnovaná historii školy. V celé základní škole byly instalovány panely s informacemi o plánech a stavbě školní budovy, s přehledem všech učitelů, kteří působili v základní nebo mateřské škole. Vystavena byla také první kronika školy z roku 1884. Vše bylo doplněno fotografiemi a vyučovacími pomůckami z dávných dob.

Třída v přízemí se změnila na galerii pohádek. Zde byly pro návštěvníky připraveny fotografie, divadelní rekvizity a kostými z mnoha pohádek, které učitelé s dětmi během posledních deseti let nacvičili a zahráli na vánoční besídce.

Výstava byla otevřena pro veřejnost i v neděli od 10 do 17 hodin.