středa, 17 červenec 2024 21:25

Náš školní výlet

V posledním týdnu letošního školního roku jsme se všichni vydali na výlet pod Pálavu. Navštívili jsme Dům přírody Pálavy v Dolních Věstonicích, kde jsme shlédli film čtvero ročních období na Pálavě.

V muzeu tohoto domu si děti mohly prohlédnout flóru a faunu, která je přítomna všude kolem a na interaktivních deskách mohly vidět a poslechnout si informace o budování Novomlýnské nádrže. Po svačině jsme se vydali směr Přístav, kde jsme měli domluvenou plavbu na lodi do Pavlova.

Nalodili jsme se v 11:30 hodin na loď jménem Vlčí mák. Uvítal nás kapitán, lodník a průvodkyně paní Sadílková. Ta během plavby měla pro děti edukační program.

Týkal se druhů ptactva žijících v této lokalitě a způsobu jejich života. Děti hrály i hry. Po hodinové plavbě jsme vystoupili v Přístavu Pavlov a přešli do nedalekého Archeoparku. Zde jsme viděli film o vykopávkách v okolí Pavlova a Dolních Věstonic, o životě pravěkých lidí. Film se dětem líbil. Následovala prohlídka expozice, kde nejvíce děti zaujaly pozůstatky kostry mamuta. Po té už naše cesta končila a my jsme šťastně dorazili k naší škole.