úterý, 25 červen 2024 14:33

Rozloučení s předškoláky

V pátek 14. června 2024 měly děti v mateřské škole krásný den. Čekalo je rozloučení s těmi, kteří v září 2024 nastoupí do 1. třídy základní školy. Připravené vystoupení malých dětí ze třídy Berušek a mladších dětí ze třídy Žabiček bylo pro předškoláky dárkem.

Předškoláci, budoucí prvňáci, pak měli defilé, kde se každý krátkou básničkou představil. Rozlučková písnička a společný taneček všech dětí ze školky byl pro všechny milým překvapením. To vše bylo umocněno tím, že předškoláci byli v tričkách, které si sami vyzdobili. Balíček dárků, portfolio a památník s obrázkem od paní učitelek byl už jen „třešničkou na dortu“. Památníky byly pořízeny z prostředků sdružení rodičů a zajistila je paní Šťastná. Sladké občerstvení od paní kuchařek, posezení s rodiči a hosty na školní zahradě vyústilo v příjemné setkání. Všem zaměstnancům mateřské školy a také paní ředitelce Sylvii Foltýnové za všechny rodiče předaly malou pozornost paní Lopaurová a paní Knoflíčková.

Po rozloučení s předškoláky čekala na děti ze třídy Žabiček velká výzva. Zůstat přes celou noc bez rodičů, jen s kamarády a paní učitelkami až do rána ve školce. Hry, soutěže, vyprávění, průzkum MŠ od shora až do sklepa po tmě s baterkou, hledání plyšáka - stezka odvahy, pozorování noční oblohy a spousta jiné zábavy, tak to nezvládne každý. Odvahu k takovému dobrodružství mělo 12 žabiček. Vyplatilo se. Ranní probuzení bylo kouzelné. Pro děti přišli rodiče, sourozenci i babičky. Snídaně, která na všechny čekala s kávičkou, čajem a dobrotami od rodičů, to vše bylo nezapomenutelné.