neděle, 23 červen 2024 22:28

Exkurze Praha

Ve čtvrtek, 13. června, se žáci pátého ročníku nadšeně vypravili na dlouho očekávanou exkurzi do hlavního města Prahy. Po brzkém ranním odjezdu z břeclavského nádraží následovala jízda vlakem RegioJet, která byla díky vybavení a vzhledu vlaku pro žáky opravdovým zážitkem.

Po příjezdu do Prahy se žáci nejdříve vydali do Národního muzea. Zde se po pravěkých stopách vrátili na začátek evoluce a obdivovali vystavené exponáty z živočišné říše od prvotních organismů po současné největší žijící tvory na planetě Zemi. Plni dojmů a informací se po návštěvě muzea všichni vydali pěšky ke Staroměstské radnici s orlojem. Nadšení nepokazila ani průtrž mračen, díky úkrytu v blízké restauraci se všem naskytl prvotřídní výhled na Pražský orloj v pravé poledne. Po orloji následoval oběd v poněkud bojových podmínkách vzhledem k častým přeháňkám, nicméně na veselí a optimismus celé skupiny neměly rozmary počasí žádný vliv.

Přes Karlův most poté žáci pochodovali k Pražskému hradu, kde se naskytla krásná panoramata hlavního města. Následovala prohlídka hradu, kdy měli žáci možnost shlédnout interiéry katedrály sv. Víta, Starého královského paláce, Baziliky sv. Jiří a navštívili také Zlatou uličku, kde si mohli nakoupit suvenýry a dárečky pro své blízké. Poté následovala velmi očekávaná návštěva Muzea pražských pověstí a strašidel. Zde se žáci za přítomnosti strašidel, ponuré hudby a strašidelných zvuků seznámili se starými pražskými pověstmi, které se k tomuto místo pojí. Po vymanění se ze spárů strašidel následovala sladká odměna v podobě typického pražského trdelníku a žáci si během zpáteční cesty vyzkoušeli také jízdu pražským metrem, která se setkala s velkými ohlasy. Závěrečnou odměnou byla návštěva restaurace McDonald’s, na kterou se všichni samozřejmě těšili již od samého začátku.

Z hlavního města zpět do Břeclavi odjížděli žáci plni zážitků a dojmů. Exkurze byla opravdu náročnější vzhledem k nachozeným kilometrům. S tím se ale všichni statečně poprali a únavu nedal nikdo znát. Všichni si užívali atmosféru našeho hlavního města a také jednu z posledních společných akcí při naší základní škole.

Naposledy změněno neděle, 23 červen 2024 22:31