neděle, 29 říjen 2023 12:19

Drakiáda

Jako každý rok, tak ani letos nešlo jinak než si udělat hezkou procházku podzimem. K tomu máme naši tradiční „drakiádu“.

Cestu na kopec zpříjemnilo dětem několik stanovišť, na kterých plnily jednoduché úkoly. Za odměnu si odnesly vytvořeného papírového dráčka, dostaly sladkost a pak už jen vypustit draky k oblakům.

Na startu děti zvládly podpis a nalepit dráčkovi mašličky. Druhé stanoviště bylo o trpělivosti. To byl úkol, kdy z kaštanů děti vyskládaly přichystané obrazce. Dolepily oči dráčkovi, aby viděl kudy-tudy. Na třetím stanovišti je čekal úkol, kdy z barevných papírů pomačkaly koule, které pak patřily jednomu školkovému drakovi. Děti pokračovaly rovnou za nosem, a tak drakovi přibyl nalepený nos. 

V cíli je čekal čtvrtý úkol takový, že se dráček usmál, když mu děti dolepily pusu. Pak si vybraly sladkost a draci za pomocí větru a asistence rodičů – vzhůru do oblak.

Akce velmi vydařená. Školkovému dráčkovi přibyl ocásek z 55 barevných koulí. Pěkné počasí přispělo k tomu, že se prošlo a společně zabavilo asi 130 párů nohou – děti s jejich rodiči.

Naposledy změněno neděle, 05 listopad 2023 17:22